Translate

maandag 5 november 2012

ondergedoken

Je zou het bijna zeggen; Pien zit ondergedoken.
Nix is minder waar, nou ja.... eventueel onder de bolletjes wol. Ik ben namelijk in de brei mood.
Na meer dan 50 Talisgirls gemaakt te hebben, waarvan de verkoop inmiddels gestagneerd is, kwam ik mijn KnitPro breipennenmap tegen. Een FB-vriendinnetje mopperde over koude oren en voor ik het wist was er een muts gebreid.

Het is leuk om voor andere bezig te zijn, maar veel leuker is het om iets voor jezelf te maken, ik vond, nu de winter voor de deur staat, een lekkere behaaglijke stola het ultieme plan.
Gelukkig had ik een enorm grote bol wol ooit eens aangeschaft, uitermate geschikt om in het wilde weg een stola te beginnen. Voor ik het wist was deze binnen een week af.
Heerlijk warm voor onze koude wandelingen op open velden.

Precies wat ik schreef, de winterdagen komen er weer aan en al jaren wil ik een col/sjaal. Eén die lekker over mijn schouders blijft, geen gaatje maakt ter hoogte van mijn keel en vooral lekker hoog blijft zitten.
Ook deze missie was binnen een week geslaagd. Het werd dus tijd om een projektje te vinden die iets langer duurt dan een week. 
Een deken leek mij bij uitstek een lekker klusje. Goedkope wol bij Wibra gescoord, een patroontje verzonnen -welke achteraf totaal niet makkelijk was en weer aangepast werd-
Na 6 dagen breien ben ik al weer een eind verder, maar gelukkig nog lang niet klaar.


Breien is niet alleen een lekkere bezigheid, het is ook zo knus met altijd wel 1 kat tegen je opgekruld.


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...