Translate

zaterdag 28 augustus 2010

De roze schooltas


Het had nogal wat voeten in de aarde, want toen ik alles dacht klaar te hebben om dicht te naaien, bleek mijn naaimachine zoveel laagjes niet aan te kunnen.
De reparatie-meneer bracht uitkomst, alleen was de vasthulp met vakantie en moest ik 3 dagen wachten. Vandaag was de dag om de tas op te halen.. en wat een pracht van een werk had deze vervanger geleverd.
Nu alleen de hengsels en knopen dan kan ik de tas gaan geven.

donderdag 26 augustus 2010

regen, regen en regen....

Het is dat mijn mannen niet gemotiveerd kunnen worden wanneer het regent, want ik ben een echt regenmens. Het gekletter op mn dak, tegen mijn ramen, heerlijk vind ik dat.
Na het (re-)organiseren van gisteren, kreeg ik spontaan een 'paniek'aanval. Mijn vriendin uit Amerika gaf aan dat ze de eerste week van januari naar Nederland komt. Automatisch betekent dat, hier logeren.

In de 5 jaar dat ik hier woon, is er aan mijn logeerkamer weinig gedaan; op het stouwen van spullen die ik wel wilde bewaren, maar godt weet voor wanneer en met welk doel.
Met andere woorden, het is daar een echte Malle Pietje kamer.
Inmiddels zijn er 3 vuilniszakken gevuld, wat niet te zien is. Nog een heleboel te gaan, maar met dit weer is het een prima karwei om aan te beginnen.

woensdag 25 augustus 2010

organiseren

Na, nu bijna een week, achter de naaimachine te zitten, ziet mijn huis eruit als of er een stoffenbom ontploft is. Ik erger me dood, elke blik die ik werp, brengt chaos in mijn hoofd. Bij mijn 3e halfslachtige pogingen om iets van orde te scheppen heb ik het opgegeven. Want na 5 minuten aan een tas werken is de chaos al weer terug. Het is namelijk zo, dat hoe ik het ook doe, ik altijd net dat dingetje nodig heb wat ergens onderop ligt en voor ik het weet is de rommel weer een feit.

Vanmorgen wilde ik mijn bed niet uit, ik zag op tegen de troep die ik over alle stoelen, banken en tafels had veroorzaakt.

Tijdrekkend heb ik 3 hoofdstukken in mijn boek gelezen, ondertussen werd ik gemanipuleerd door 2 witte katten en een natte snuit van Dami. Uiteindelijk heb ik mezelf weten te overtuigen dat ik niet eerder de dag ga beginnen dan na ik opgeruimd heb.

Nu, 45 mintuen later, heb ik de voorkamer weer tot mezelf.

maandag 23 augustus 2010

in het roze....


Het volgende projekt heeft zich al aangediend. De scholen zijn begonnen en mijn over buurmeisje (met de nadruk op MEISJE!) haar schooltas is te klein. Te klein voor lunchtrommel en beker.
Waar heb je dan overbuurvrouwen voor ???
Kan ik eindelijk eens proberen of ik iets anders kan maken dan blauwe tassen .

Zo trots als een pauw


Grappig dat op je 46e nog steeds dat kinderlijke enthousiastme kan hebben.
Want gisteren toen ik mijn grabbag af had, was ik zo trots, dat ik het liefst bij al mijn kennissen langs de deur wilde gaan om mijn nieuwe tas te laten zien.
Net op tijd had ik door dat het al 10 uur was en misschien niet iedereen zo kinderlijk blij over mijn makelij zou kunnen zijn.
Maar ik kan jullie vertellen, wauwwwww ik ben zo trots als een pauw; mijn 2e tas is af en ik vind um prachtig !!!!

zondag 22 augustus 2010

Hoe ik ook probeer.....

Ik krijg het niet voor elkaar om allerlei kleuren door elkaar te gebruiken. Dit keer begonnen met allerlei contrastrerende kleuren bij elkaar te leggen, ik hoefde alleen maar te pakken van mijn stapeltje, maar het lukt me niet......
Vandaar dat ik nu ook weer een basis heb van Ton-sur-Ton.
Ach, wat maak ik me druk, de kleuren vind ik prachtig en het is tenslotte MIJN tas.

zaterdag 21 augustus 2010

toppunt van geluk.....


is in mijn beleving, het genieten dat mijn honden doen in de duinen, om 6 uur uit de veren en dan naar de Zandvoort toe.
Welk weer het ook is, het is daar altijd genieten.

vrijdag 20 augustus 2010

hij's af.....

3 avonden gewerkt aan mijn tas, niet gehaast, zelfs dingen uitgehaald als het niet goed was.
en nu is hij af....
Ik ben er zo blij mee, hij hangt lekker, er past lekker veel in en ook de uitstaling staat me aan.

donderdag 19 augustus 2010

Mijn eerste tas

Ik wist niet dat ik zo veel plezier van een naaimachine kon hebben.

Na al die jaren behelpen met ouwe machines is dit ding wel een enorme vooruitgang. Zo veel vooruitgang dat ik nu wel eens iets anders dan poppenmaken durfde te gaan.
Omdat een patroon uit den boze is voor me -soms zou ik willen dat ik wat minder eigenwijs was- breek ik nu nog mijn hoofd hoe ik alles netjes aan elkaar krijg.

Gelukkig krijg ik voldoende tijd om mijn hoofd te breken, want zodra ik ook maar even mijn projekt los laat wordt deze met pleizer ingenomen.







woensdag 18 augustus 2010

onverwachts

Dat zijn de leukste afspraakjes.

Zo zit je nog tussen de stofzuiger en dweiltjes en zo drentel je door de binnenstad van Haarlem om lapjes te scoren.

..... en gescoord is er.

dinsdag 17 augustus 2010

Een dagje Pienerie

Dinsdag is hulp in de huishouding dag. De dag van de week, waarop er een frisse wind door mijn huis waait... We noemen haar Nicky ;-)
Meestal doe ik nog wat helpen maar vandaag ben ik niet vooruit te branden.
Ze zal het alleen moeten doen, vandaar ook een foto impressie van hoe mijn dag er uit ziet.

maandag 16 augustus 2010

als ik nu maar eerst...

...het is een tekst uit mijn jeugd. Wanneer ik me niet lekker voelde zei mijn moeder, ga nu maar eerst jezelf wassen, dan knap je wel op..... Inmiddels is het een gevleugeld gezegde. Ik word wakker en denk, ga u maar eerst douchen, dan knap je wel op. Vaak helpt het, soms moet ik weer zeggen, als ik nu maar eerst... met een nieuwe invulling; na douchen komt koffie, na koffie, ontbijt, de honden uitlaten.
Sommige dagen rijgen zich aan één met als ik nu maar eerst....... Dan moeten er hardere maatregelen genomen worden. Zo heb ik enkele maanden geleden dan eindelijk de stoute schoenen aangenomen om de camera te kopen, waarvan ik vind dat ik die verdien.


Het helpt, ik koester dat soort aankopen dan ook en vertel me elke dag hoe geweldig het is dat ik nu kan genieten van mijn nieuwe aanschaf.
Maar als je gewoon niet de energie hebt om jezelf een schop te geven, niet de energie hebt om in het leven te staan, dan is een camera in mijn boekenkast niet meer de schop onder mijn kont.















Dus toen ik vorige week verwoed pogingen deed om knuffelpoppen te maken en mijn naaimachine steeds niet deed wat ik wilde heb ik mezelf maar weer eens gekieteld en voor het eerst van mijn leven een naaimachine gekocht -ik deed het altijd met de machines uit 1965-


Tot de volgende energiedip ben ik dus weer even zoet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...