Translate

woensdag 29 april 2009

Schaduwterras

Ik ben in het rijke bezit van 3 terrassen. waarvan 1 voor het ontbijt, wat tevens mijn schaduwterras is. Met 2 honden behorende tot de klasse "poolhond" kun je -zelfs in Nederland- wel wat schaduw gebruiken.
Vanwege de warme ochtendzon ben ik 3 jaar geleden begonnen met een plafond te maken voor dit terras. In die 3 jaar tijd is dat plafond aardig gegroeid... en op dit moment is het prachtig roze !

dinsdag 28 april 2009

na zon komt regen......

Wat een verschil, zat ik van de week nog buiten, het éne na het andere uittrekkend vanwege de warmte, raliebaal ik er nu weer op los.
Zelfs de katten ontvluchten de tuin en liggen weer vanouds in bed.

Alleen de eerste dag dat de regen weer overtrok was het wennen...... maar gelukkig bezit ik ook een creatieve kat

Mijsje onder de BBQ die ik omgekeerd gedraaid had.

zondag 26 april 2009

Jarig zijn.

Na een hectische tijd van 2 zieke huisdieren, had ik 'het' wel weer even gehad. Want zoals ik wel vaker zeg, zolang je niet met je ziekzijn geconfronteerd wordt, lijkt het er niet te zijn. Als alles routineus verloopt, heb ik eigenlijk niks te klagen. Maar een weekje 2 zieken hakt erin.
Inmiddels zijn zowel Tikkel als Kino weer gezellig en vertrouwd. Tikkel manipuleert als vanouds en Kien rent weer de wandeling lekker mee.

Ikzelf had een enorm leuk vooruitzicht.... jarig zijn. Meestal niet mijn favoriete dag, maar dit keer stond er een NATVILT WORKSHOP op het programma. Het kadootje van Henny aan mij.
Op 22 april - Dé verjaardag- haalde Henny mij op, nachtje bij haar en Pieter slapen om vervolgens de volgende dag heerlijk te workshoppen !

Hier zie je ons lekker knoeien met wol, water en zeep.
linksonder mijn werk.
en het eindresultaat na veel wrijven, uitspoelen en drogen:
De workshop bestond uit 2 dagdelen..... maar mijn dag begon al met vroeg opstaan om de mannen aan hun trekken te laten komen. dan dagdeel 1, veel handwerk... en wat deed dat pijn. Veel meer dan ik ooit verwacht had. Langleven de Brufen, want ondanks dat ik geen 2x 600mg mag nemen -binnen 4 uur- heb ik dit keer dat advies in de wind geslagen.
Lunchpauze hield voor Henny en mij in; broodjes naar binnen werken, glaswater als toegift en gauw naar de mannen toe. Rondje plassen en weer terug op de fiets naar de workshop.
Maar dit alles was de moeite waard.
Zaterdag ging het licht bij me uit en ik lig inmiddels -op de dagelijkse wandelingen na- al 2 dagen in bed. Geen vezel in mijn lijf die niet in opstand komt. Voorlopig maar even geen workshop of "rare" dingen op mijn 'to-do-list'



vrijdag 10 april 2009

up-date ziekenboeg (2)

Geopereerd en wel terug bij "mama" op honk..... maar NIETS gevonden, behalve gezond weefsel. Niks geen verstopping, niks geen opstakels....
Hopelijk helpen de anti-misselijkheidstabletjes en hebben we het diepte punt nu wel gehad (al is die 680,= € al een waar diepte punt!)
Ondertussen vind ik dat Kino nog steeds niets goed gaat, ook hij heeft nu anti-misselijkheids tabletjes

Laten we maar uitgaan van een "dramatische" komende nacht...... dan valt het misschien allemaal nog mee

welterusten !

up-date ziekenboeg

Ik moest Tikkel bij de dierenarts laten; gevolg enorme jankbui
alle nare herinneringen aan mijn eerste kat kwamen boven -die heb ik in 4 dagen tijd verloren aan een acute leveraandoening- Tevens is het vandaag precies 1 jaar geleden dat we onze andere Akita Guzzi, binnen 3,5 uur kwijt raakten aan een gesprongen milttumor.
De dierenarts wilde foto's maken want ze is overtuigd van een verstopping van "iets" in z'n darmen. Op foto bleek echter niet duidelijk hoe of wat, vanwege een bocht op de foto. -heb ik weer !- Ik kon nu naar Amsterdam gaan -dierenziekenhuis- om een echo te laten maken.
Ik hou niet van zeulen met mijn dieren dus ik wil, wanneer zij overtuigd is dat er "iets" zit, dat het er uitgehaald wordt.... en wel NU !!!
Precies zo is het, Tikkel ligt nu op de operatietafel.

Ondertussen is Kino ook steeds zieker aan het worden, op haar advies moet ik die geheel met rust laten, niks meer geven, geen ORSwater of rijstewater.
Voor de zekerheid heb ik net geld van mijn spaarrekening overgemaakt naar mijn betaalrekening. Na de 245€ van gisteren zag ik de bodem, de rekening van vandaag zal wel hoger worden
*slaat de handen in de lucht*

Ziekenboeg


Ik ga helemaal niet lekker.... en nee, ik ben niet ziek.

Eerst begon Kino niet te willen eten, overgeven en diarree te krijgen.
Opeens realiseerde ik me dat ook Tikkel al in 24 uur niet van zijn plaats van mijn bed was gekomen.
Toen de temperatuur van Tikkel gerezen was naar 39,9 zijn we meten naar de Dierenarts gegaan. Daar bleek mijn thermometer lang niet diep genoeg in de anus te gaan.
Tikkel had dus 40,1 en Kino 39,9.
Beide dieren van allerlei pillen en injekties voorzien en terug naar huis,overtuigd dat alles nu beter zou gaan.

Kino heeft gisterenavond en vanmorgen een kort stukje mee gewandeld, vanmorgen zelfs een 'lekkere' vlaai geleverd op het grasveldje. Maar Tikkel blijft overgeven en is inmiddels onderkoelt. (37,3) Die ligt met 2 hittepitten opgesloten in een bench, we vertrekken zo wederom naar de dierenarts.


pffff wat een spanning allemaal.
nix ergers dan niet weten waar je aan toe bent met je zieke huisdieren.

donderdag 2 april 2009

Genieten


3,5 jaar geleden toen ik dit huis betrok, was mijn tuin een beton-festijn. Elke dag wanneer ik langs het raam liep, welke uitkijkt op die tuin, kreeg ik depressieve gevoelens. Ondanks dat de halve wereld mij toen beloofde te zullen helpen, verstreek de tijd. Uit angst dat ik bejaard zou worden met al die tegels, besloot ik toen zelf aan de slag te gaan.

Nu dus 3 jaar later, geniet ik elk uur van die tuin, vooral nu dat alles aan het uitkomen is......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...